Лечебен масаж

Релаксиращ масаж Шумен цена
Релаксиращ масаж
март 15, 2018
Ще остарея, когато аз реша*
март 19, 2018

Лечебен масаж Шумен

При различни заболявания, поразяващи целия организъм (диабет, подагра, хроничен ставен ревматизъм, рахит и др.), може да се окаже твърде благотворно въздействие върху състоянието на пациента, ако тялото се подложи на лек масаж.

Общият масаж на тялото повишава обмяната на веществата, увеличава количеството на отделения азот, повишава диурезата. При общият масаж на тялото е необходим строг индивидуален подход. Като се изменя интензивността на масажа, може да се усилва или отслабва степента на въздействие върху организма. Техниката на този масаж се състои в това, че крайниците се подлагат изцяло един след друг на поглаждане и омесване, след което се прави масаж на гърба, корема и шията и завършва с леко потупване на цялото тяло. За финал се извършва общо поглаждане. Болният ляга по гръб и почива 5-10 мин.

Мускулен масаж:

се прилага когато е необходимо по-специфично рефлекторно въздействие върху мускулната тъкан. Благоприятно е въздействието върху патологичните изменения в мускулите. Осъществява се както като директно въздействие така и като рефлекторно върху по-далеч разположени органи, свързани по рефлекторен път. За повишен мускулен тонус се използват похвати, постигащи релаксация, а при намален се цели повишаването му със специфични похвати.

Съединителнотъканен масаж:

използва се, когато имаме заболяване на вътрешните органи, при което се установяват изменения в съединителната тъкан на свързаните с тях зони. Повишеното тъканно напрежение в подкожната тъкан се открива чрез палпиране(опипване), като се търсят хлътвания или набъбвания. Използва се специален похват, при който кожата се разтегля спрямо телесната тъкан. Усеща се характерна болка т.н. "режещ похват".

Сегментарен масаж:

всички органи са зависими от функциите на нервната система. От гръбначния стълб излизат гръбначномозъчните нерви, които образуват ЦНС (централна нервна система) и изпълняват координиращи и контролиращи функции.
Сегментарният масаж има за цел да открие и отстрани патологичните изменения в телесната повърхност,посредством специфични похвати. Провежда се в рамките на сегмента на даден орган. Обработването става по повърхността на тялото, бавно, след което преминава в по-дълбочинна обработка. С този масаж се обработват зоната под лопатките, тазобедрените мускули и др.

 
 

Цена

35лв.30 мин.

Запазете си час

0898 627 401

Цена

50лв.60 мин.

Запазете си час

0898 627 401