Иновация за „сухи очи“

Матрица на съдбата за по-успешно Аз
май 27, 2023
Естествените репеленти, които ще ни спасят през лятото
юни 25, 2023
Покажи всички

Иновация за „сухи очи“

Синдромът на сухото око е едно от най-често срещаните заболявания в света днес. При това състояние количеството и качеството на сълзите е компрометирано и не може да осигури нужното подхранване и защита на очите, от които те се нуждаят, за да бъдат здрави и хидратирани. Ефективно решение за третиране на сухо око и за безболезнена неоперативна блефаропластика е Envision от InMode, което се предлага в клиники Skin Line.

АКВО Е „СУХОТО ОКО“ И ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА?

Всъщност под определението „сухо око“ се разбира мултифакторно заболяване на очната повърхност, най-често причинено от дисфункция в слъзните жлези (твърде малко сълзи) или в мейбомиевите жлези, разположени на долния и на горния клепач (твърде ниско качество на сълзите). Много са причините – полът, гените, дехидратация, липса на здравословни мазнини в диетата, хормонални промени в тялото, употреба на медикаменти, автоимунни и системни проблеми, отоплението и сухият въздух в помещенията. Огромна е ролята на времето, което прекарваме с дигитални устройства, и дейностите, които извършваме в близост до очите. Ако не бъде третирано навреме, заболяването може да нанесе щети и проблеми в зрението. В клиники Sкin Line след консултация ще ви изготвят индивидуален протокол за третиране, базиран на диагностичните находки и съответните симптоми, за да се върне качеството ви на живот и комфортното зрение.

ИНОВАТИВНАТА ТЕРАПИЯ ОТ INMODE

Традиционното лечение на сухото око се провежда чрез хидратиращи капки за очи, познати като „изкуствени сълзи“, топли компреси и хранителни добавки. Благодарение на напредналите технологии обаче, в клиники Skin Line се предлагат и иновативни методи със сигурен ефект. Такива са радиочестотната терапия Forma-I и интензивната светлинна пулсираща терапия Lumecca IPL от InMode. Тези неинвазивни процедури са изключително ефикасни.

InMode Forma-I радиочестотната терапия използва радиочестота, за да произведе топлина, която се прилага върху кожата около очите. Тя стимулира синтеза на собствен колаген и привлича белите кръвни клетки и стволовите клетки, като така намалява възпалението. Стимулира производството на нов колаген в зоната, намалява фините линии и бръчките около очите, включително и на клепачите, доказано лекува синдрома на сухото око.

InMode Lumecca IPL (интензивна пулсираща светлина) третира очна розацея, дисфункция на мейбомиевите жлези и възпалително сухо око. IPL лечението активира и подмладява жлезите и третира разширените капиляри. Lumecca IPL може да бъде използван и за третиране на слънчеви петна, фотостареене, пигментни лезии, лунички.