Не се предлагат еротични масажи под никаква форма!

Запази си час

+359 898 627 401
НачалоМасажиЗонова терапия

Зонова терапия

Още древните египтяни, китайци и японци са знаели, че съществуват места и точки, свързани посредством нервите с всеки орган и част от човешкото тяло. Когато масажираме тези места или точки, стимулираме нормалната дейност на съответния орган или част от тялото.

Зонотерапията разделя тялото на десет зони, така че във всяка или в няколко от тях да се намират различните органи на тялото. Според тази теория, има десет енергийни канала. Всеки орган, жлеза или част на тялото, разположени в една зона, имат свои рефлексни точки в съответната зона на ходилото или ръката. Като се определи коя зонова линия преминава през определен орган, лесно се съобразява в коя част на ходилото може да се намери съответният рефлекс. Например рефлексът на очите е между втория и третия пръст на ходилото, а на ушите - между четвъртия и петия.

За установяване местоположението на рефлексните точки върху стъпалата има три ориентировъчни линии, които минават напречно през стъпалата:

- гръдна линия - минава под възглавничките в основата на пръстите. Там костите се свързват с фалангите:

- диафрагмена линия - минава през средата на ходилото.Тя съответства на частта от тялото от раменете до диафрагмата:

- поясна линия - минава пред петата и съответства на зоната от диафрагмата до срамната кост.

Зоната от поясната линия до края на ходилото, съответства на долните крайници и служи за възстановяване на костната система и поясната област.
Масажът започва с разгряване и отпускане на краката, след което се обработват зоните по схема за всяко заболяване. Натискът не трябва да е много силен, а в болезнената зона трябва да е лек. При нужда се преминава в друга зона, след което се връщаме към болезнената. Работи се бавно, като се следят реакциите на пациента.
При провеждането на лечение по този метод трябва да се знае, че силата на болките в чувствителната точка е правопропорционална на големината и количеството на отложената материя (под формата на кристал) и времето, за което тя се е отложила. Болката, която се предизвиква чрез масаж върху кристала на ходилото предизвиква реакция. Когато чрез дълбок масаж(5-10 мин.) въздействаме върху чувствителното място, раздвижваме този кристал, предизвикваме ускоряване на кръвния поток в заболелия орган или част на тялото. Когато кристалът бъде разтворен по време на масажа, кръвният поток го отнася. С този метод се тонизира енергийният поток, стимулира се обмяната на веществата, кожата става свежа, активизира се кръвообращението. Зонотерапията се прилага на ходилата, дланите и ушната мида.
Методът може да се прилага при: виене на свят, умора, безсъние, възпаление на врата, главоболие, екзема, акне, колики, инфекции, разширени вени, регулиране на кръвното налягане, бронхит, анемия, мускулна атрофия, ревматизъм, сърдечни смущения, стомашни проблеми, проблеми с черния дроб, хемороиди, цистит и др.

Зонов масаж на ушна мида:
Ушната мида е разделена на отделни проекционни зони. В тях са концентрирани рецепторни апарати, които играят ролята на посредници между външната и вътрешната среда на организма. На всяко ухо има повече от сто точки, които са свързани с органите и частите на тялото. Болезнената точка се търси чрез опипване. Самият масаж е бавен и мек. В началото се забелязва повишена болезненост, по-късно се усеща загряване и накрая - отпускане. Този масаж дава добри резултати при страхова невроза, запек, екземи и др.

Зонов масаж на длани:
При този масаж се обработват пръстите и дланите,чрез притискане на точките с кръгови движения за няколко секунди.Масажът на дланите е подобен на масажа на ходилата и въздейства върху цялото тяло.

Вижте останалите предлагани масажи: