Не се предлагат еротични масажи под никаква форма!

Запази си час

+359 898 627 401
НачалоМасажиВибрационен масаж

Вибрационен масаж

При този вид масаж рядко говорим за цялостен такъв. По-често се извършва частична обработка на определени участъци от тялото, за решаване на локални мускулни и ставно - мускулни проблеми, плексити, мускулна треска и др. За разлика от другите видове масажи, тук не използваме масажно масло. Посоката на масажиране е от крайниците към трупа и главата. Всички части на тялото се обработват последователно и симетрично.

Долни крайници
Пръстите на краката се хващат за възглавничките и с леко придърпване се вибрира последователно върху всеки пръст.(аналогично и на другото ходило). Обработваме по идентичен начин и центъра на ходилата. С пръстите на двете ръце притискаме в областта на ахилесовото сухожилие и с вибрации се придвижваме нагоре по прасеца (двете ръце се движат паралелно ).При по-едър прасец - в няколко успоредни линии. Извършваме няколко успокояващи вълнообразни движения върху масажирания участък, почти без да докосваме кожата. Продължаваме към задколянната ямка. Леко я притискаме и вибрираме в двете симетрични точки. Масажираме по няколко успоредни линии бедрата до седалищната гънка. Успокояваме обработеният участък с погалващи движения. Масажираме точките през които преминава седалищният нерв, а след това седалищните мускули отвън навътре и отдолу на горе. Успокояваме с поглаждания. Когато обработваме гърба,започваме с едната половина, а след това и другата по няколко успоредни прави. До тук всички манипулации се извършват при положение на пациента по корем. Долните крайници, коремната област, гърдите и горните крайници се обработват, когато пациента е по гръб.

Масаж на главата
Масажираният е седнал на стол, отпуснат и със затворени очи. Главата е фиксирана към тялото на масажиста за опора. За масажа на лицето започваме от брадичката и се движим симетрично от двете страни на лицето по масажните линии, масажирайки първо дъвкателните, а след това и мимическите мускули. Поставяме средния пръст над веждите и насочваме вибрацията надолу към очната ябълка. Черепът обработваме с възглавничките на всички пръсти, които са леко раздалечени, и осъществяваме вибрации, насочени навътре от тила към върха на главата. Поставяме пръстите в основата на черепа и с вълнообразни движения вибрираме като ги плъзгаме нагоре. Същите движения повтаряме като поставяме дланите си над ушите на пациента и вибрираме към върха. Завършваме с успокояващи движения отгоре надолу.

Вижте останалите предлагани масажи: