Тайните на кралица Елизабет II за здраве и дълголетие

Тази Коледа яжте въглехидрати без гузна съвест
декември 22, 2020
Витаминът, от който организмът ви се нуждае през зимата
януари 1, 2021
Покажи всички

Тайните на кралица Елизабет II за здраве и дълголетие

Елизабет II е на трона от далечната 1952 г. Днес Нейно Величество е на 94 години, но е в блестящо здраве, движи се много (в момента само из околностите на замъка Уиндзор, където се е изолирала с принц Филип), ходи на езда и е запазила веселия си дух.

Разбира се, Елизабет има неограничен достъп до продукти, с които може да се глези по всяко време на годината, независимо от сезона. Но кралският готвач Дарън Макгрейди издава, че кралицата има особени възгледи за храненето и ги спазва стриктно.

ОЩЕ …
  • Коя е любимата торта на кралица Елизабет II

Елизабет например не би яла ягоди в средата на януари, макар и лесно да й предоставят вкусния плод, ако тя го поиска. Но тя все пак се старае да консумира онези продукти, които са най-свежи и вкусни през съответния сезон, за да може да се възползва от всичките им полезни съставки.

Макгрейди е бившият кралски готвач, но той се грижеше за ястията на Елизабет повече от 15 години. Затова Дарън добре е изучил хранителните й навици и твърди, че те оказват огромно влияние на доброто й здраве. Консумирането само на сезонни плодове е един от тези ценни навици.

„Опитайте се да предложите нещо с ягоди на Нейно Величество през зимата. Тя веднага ще отхвърли предложението и ще помоли никога да не й се носят ГМО продукти. Но през лятото Елизабет няма против да яде ягоди всеки ден“, разказва Макгрейди.

Доброто настроение и позитивна нагласа също са важни за здравословното състояние. Макрейди е категоричен, че кралицата има слабост към шоколада, а той има много здравословни ползи. Елизабет го консумира по всяко време на годината, като личният й готвач приготвя десерти от най-добро качество, с натурални и чисти продукти, за да може да се усвоят всички ползи на шоколада от организма.

Лишенията и строгите диети не са нещо, на което кралицата симпатизира. Тя слуша тялото си и яде разнообразно, което явно се оказва по-здравословен навик, отколкото предполагаме.