Не просто шопинг, а антистрес терапия

Сезонен детокс по рецепта на звездите
юни 1, 2021
Сезонът на ягодите: ползите от тези вкусни плодове
юни 3, 2021
Покажи всички

Не просто шопинг, а антистрес терапия

Множество психологически проучвания показват, че пазаруването помага за освобождаването на стреса, създавайки усещане за контрол. Да се погрижим за себе си, да се възнаградим и поглезим, е полезно и действа терапевтично в модерация, както сочат изследванията на The Journal of Epidemiology and Health и TNS Global.

Не е учудващо, че по време на пандемията, когато стресът стана основна част от ежедневието ни, много хора започнаха да пазаруват все по-често. Разбира се, това създаде друг проблем: бюджетите на домакинствата се натовариха много, а хората се сдобиваха с все повече и повече ненужни вещи. Видно е, че балансът е особено важен и всяка крайност не води към нищо добро. Но ако обичате да пазарувате и това наистина ви доставя удоволствие, не е нужно да се отказвате от този ефективен начин да разтоварвате.

Магазини dm и основателят на бранда, Гьотц Вернер, проведоха свои собствени проучвания в тази посока, откривайки колко е важно за хората да пазаруват спокойно, имайки достъп до добри цени на любимите си продукти и марки. Така dm решиха да създадат концепцията си „Трайно изгодно“, с която да осигурят дългосрочна грижа за своите клиенти. Как? Като се въведе политика на дълготрайни цени на своите продукти. 

Изгодните цени в dm вече не са краткосрочни, а ще остават едни и същи за минимум четири месеца след датата, обозначена на етикета им на рафт. Така нуждата и стресът постоянно да сме нащрек за нови оферти, изчезват. И най-хубавото: стабилността на добрите цени важи за целия асортимент и за всички магазини от веригата в страната. Месеци наред спокойно ще имаме достъп до най-необходимите си артикули, чиято цена няма да се покачи.

Тази стратегия бе въведена в България в края на миналото лято и отзивите на клиентите на веригата са страхотни, особено от младите хора до 30-годишна възраст. Това сочи онлайн проучване на dm, проведено през март тази година.

И тъй като лято 2021 е на своя праг, в dm за кратко време можете да се сдобиете с всичко необходимо. Най-важната част от летния шопинг са слънцезащитните продукти. Не трябва да забравяме да се пазим от вредните ултравиолетови лъчи през целия сезон!

Марката SUNDANCE предлага богатство от SPF продукти с фактори от 30 до 50, сред които можете да изберете най-подходящата текстура за вас: мляко, крем, спрей… Грижата след слънце също трябва да бъде приоритет: SUNDANCE предлагат и лосион за след слънце, който възстановява кожата.

И вместо да продължавате да обикаляте с часове по магазините, в dm на едно място можете да откриете останалата част от арсенала ви за лятото. На плажа не тръгваме без хидратиращ балсам за устни (обожаваме ароматите и формулата на тези на alverde), като преди това разкрасяваме краката си крема на Balea с урея. Бързо, лесно и изгодно!