Как Ирина Шейк възстанови формата си след раждането

Капан за отслабващи
януари 7, 2021
Диета със зелева супа
януари 11, 2021
Покажи всички

Как Ирина Шейк възстанови формата си след раждането

Преди три години Ирина Шейк роди дъщеричка на Брадли Купър, която двамата кръстиха Леа де Сен. Около месец по-късно Ирина вече си правеше снимки по бански, а малко след това моделът блесна и на червения килим на филмовия фестивал в Кан.

Всички се възхитиха от това, че Шейк бързо възстанови перфектната си фигура – толкова скоро след раждането тя отново можеше да поема ангажименти за фотосесии. Снимката по-долу е направена само няколко седмици, след като Ирина стана майка. Не е за вярване!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Какъв е режимът на Ирина Шейк?

В подобни случаи повечето хора рязко отсичат: „Генетика!“, и с това приключват въпроса. Но дори и генетично надарените не минават без усилия за стройната си фигура.

Ирина не прибягва до крайности и не е постоянно на диета. По време на фотосесии, тя си позволява тестени изделия и други „забранени“ изкушения. Но преди Седмиците на модата, моделът прави пречистване на организма си и яде само чисти, нискокалорични храни. Менюто й е ограничено до салати, супи, риба и зеленчуци на скара. Експертите твърдят, че това бързо стапя излишните мазнини и прибира корема, като поддържа и кожата чиста.

Нищо не е достатъчно добро без… фитнес

Няма жена с изваяно тяло като това на Ирина, която да не тренира. Подобна фигура не може да се поддържа само с хранителен режим. Самата тя споделя: „Тренирам интензивно. За да имате мечтаното тяло, трябва да работите върху него усилено и редовно. Обичам бокса, но съм направо обсебена от бойното изкуство „джиу-джицу“. (Не забравяйте, че с бокс божествената си фигура поддържа и Хали Бери)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Ирина разказва за ползите от това бойно изкуство:

„Идеята на тренировката е всеки път да надграждаш трудността, да предизвикаш тялото си. А когато практикуваш джиу-джицу виждаш, че в него има безкрайно много комбинации от движения. Този тип тренировки са чудесни за това да те накарат да вложиш всички усилия. Накрая винаги съм изтощена!“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Моделът тренира четири пъти в седмицата, когато е в дома си в Ню Йорк и сама разпределя графика си. Но не си мислете, че когато пътува (а работата й я задължава да го прави често), тя пропуска тренировки.

Дори и в най-екстремните условия Ирина се старае да прави упражнения, макар и прости: „Няма значение дали просто ще вдигам гирички, или ще правя лесни, но ефективни упражнения. Наблягам на такива, за които не ми е нужна апаратура. Винаги се старая да поддържам във форма ръцете и дупето си“, казва тя.

Преди да впечатли всички на фестивала в Кан малко след раждането, Ирина тренира всеки ден, отдавайки се на пилатес. Тя опитва всякакви интензивни упражнения, но ненавижда класическото кардио: „Мразя да тичам. Това е най-големият ми кошмар, но се налага да включвам и малко бягане за финал на едночасови тренировки“, споделя Шейк.

Когато я питат какво би посъветвала жените, които не искат да излизат от форма, Ирина казва: „Правилото е просто – просто се придържайте към активния, атлетичен начин на живот. Когато станете родители, е трудно да намирате време за дълги тренировки. Но аз използвах всяка свободна минута, за да работя върху себе си, доколкото е възможно.“ Тя е живото доказателство, че дори да отделите 10 минути за лесни упражнения, не е напразно. Ако сте редовни, ще имате резултати.