Звездният диетолог Чарлс Паслер споделя ценните си съвети за перфектна фигура

Топ 3 имуностимуланти
октомври 29, 2019
Супербилка от арктическите ширини
ноември 5, 2019
Покажи всички

Звездният диетолог Чарлс Паслер споделя ценните си съвети за перфектна фигура

Ако някога сте се чудели как един от най-високоплатените модели в света, като Бела Хадид, поддържа фигурата си, отговорът е много прост: редовното хранене с разнообразни и полезни продукти.

Чарлс Паслер, диетолог на Бела Хадид, Адриана Лима, Наоми Уотс и много други знаменитости, разкри в скорошно интервю кои са основните навици, към които кара клиентите му да се придържат, за да изглеждат безупречно:

„Карам ги да разберат, че цялостното им здраве е резултат от начина им на живот. Здравословните навици, особено доброто хранене, могат да ви помогнат да постигнете различни цели: да отслабнете, да подобрите качеството на съня си, както и физическата си издръжливост“, казва д-р Паслер.

Той е категоричен, че агресивните и строги диети решават проблема за кратко, но не и в дългосрочен план. Трябва да поддържате форма 365 дни в годината, следейки доброто си меню, спортувайки и давайки на тялото си достатъчно сън.

„Трябва да ядете протеини, полезни мазнини и много, много зеленчуци без нишесте. Тогава тялото ви ще използва въглехидратите ви като гориво за енергия и ще ги изгаря. По този начин ще намалите калориите си, но и ще имате достатъчно енергия, за да сте пълноценни. Това е най-лесният, а и най-ефективният начин за поддържане на теглото“, съветва диетологът.

Той силно препоръчва и да не се отказваме от полезните мазнини, съдържащи се в продукти като сьомгата, авокадото и ядките. Повечето хора правят грешката да спрат мазнините като цяло, но тялото все пак има нужда от тях. „Те засищат, а и влияят положително върху работата на мозъка, осигурявайки на тялото достатъчно енергия“, категоричен е Чарлс Паслер.