Гуинет Полтроу и тайните й за вечна младост

Kangoo Jumps с Кинга
юли 14, 2020
Xоди бързо, живей дълго
юли 21, 2020
Покажи всички

Гуинет Полтроу и тайните й за вечна младост

Гуинет Полтроу е от онези актриси, които са на прага на 50-те си, но изглеждат с 20 години по-млади. Гуинет обаче не заблуждава хората, че всичко е въпрос на добри гени. Тя не отрича, че полага много грижи за себе си и здравето си и това оказва най-силно влияние върху външния й вид.

Сега Полтроу бе по-конкретна и разкри хранителния и спортния си режим.

Тя винаги е популяризирала здравословния начин на живот и не се учудваме, че съветите й са в тази насока. Оказва се, че актрисата се осланя на хранителната система от източната философска система „аюрведа“, практикува т.нар. „интервално гладуване“ в определени периоди и се отдава на релаксиращи спортни активности.

Аюрведа се счита за древна наука за здраве, идваща от индийската традиция. Тя представлява цялостна система, свързана с това как възприемаме света и отношението ни към нашето тяло – тя може да представлява целия начин на живот на един човек. Гуинет се придържа към принципите на хранене на тази традиция, които разделят храните на три вида, доколкото енергийният им заряд се счита за полезен или вреден.

Вредните храни, които Полтроу избягва, се наричат „тамастични“ според понятията на аюрведа, и те са свързани с невежеството. Това са престояли продукти, които човек консумира повече от три часа след приготвянето им. Според тази наука всичко трябва да бъде прясно и свежо и да се консумира веднага след приготовление. Аюрведа отрича и трудносмилаемите храни, продуктите в консерва, изкуствените подсладители, полуфабрикатите, захарта, бялото брашно и алкохола.

Продукти като плодовете, зеленчуците и варивата задължително се пречистват преди употреба, като се киснат във вода, за да излязат всички токсини от тях. Зеленчуците се нуждаят от поне два часа, а варивата – 24 часа. Колкото до интервалното гладуване, Гуинет го практикува през определен период от време. То се основава на увеличаването на интервалите между храненията, за да може организмът да влезе в режим „постене“. През останалото време, в което организмът не консумира храна, трябва да се пият големи количества вода. Разбира се, актрисата има диетолог, който се грижи за правилното практикуване на тези режими.

Гуинет не пренебрегва и спорта: тя редовно се отдава на йога, като се доверява и на упражненията на Трейси Андерсън – любим треньор на звездите. Всичко това обаче трябва да е съчетано с добро настроение и желание. Актрисата споделя, че за целта се отдава на дълги разходки със съпруга си.