Грижа за детската кожа през лятото

Как стресът влияе на организма ни
юли 9, 2019
Цвят лилав
юли 20, 2019
Покажи всички

Грижа за детската кожа през лятото

Ежедневието на всяка майка никога не е посветено само на нея. Задължителна част от бюти ритуала е и грижата за кожата на детето й. А нея можем да характеризираме категорично като деликатна и чувствителна. През лятото влиянието на околната среда върху детската кожа (която е в пъти по-тънка от тази на възрастните) е по-агресивно – променена влажност на въздуха, слънце, вятър, риск от ухапвания от насекоми, алергични реакции, продължителен престой на открито… Първото нещо, за което внимаваме в грижата за детската кожа, е съставът на козметиката.

Намерихме детска козметична марка на пазара, която покрива всичките ни очаквания за комбинация от съставки. Бебе козметиката Oscar се произвежда в Италия и използва изцяло натурални формули, елиминирайки всички потенциално опасни съставки. Продуктите са чисти и подходящи дори за кожата на най-малките, като отговарят на безупречни изисквания.

Освен защита срещу вредните слънчеви лъчи през лятото, кожата на бебето има нужда и от добра хидратация. Бебешката кожа бързо се овлажнява, но и бързо изсъхва. Oscar имат решение, което ще запази максимално дълго влажността на кожата на детето. Baby Cream е с 98% натурални съставки и неслучайно този крем е наричан „магия за бебета“. Нежната му текстура хидратира и защитава чувствителната кожа с нежното действие на съставки като бадемово масло, масло от ший, масло от кайсии, лавандула и алое вера. Освен добрия състав има аромат, който е лек, ненатрапчив и много приятен.

Друг проблем, с който трябва да се справим през лятото, са постоянните ухапвания от насекоми, обриви и други възпаления на кожата. Спешните ситуации са чести в ежедневието с бебе и малко дете, но за всяка такава може да разчитате на гела при раздразнения от Oscar. Aнтивъзпалителното си действие дължи на 99% натурални съставки като екстракт от арника, гел от алое вера, масло от маслини, лайка, пшеничен зародиш, екстракт от градински чай и мента. Удобната и компактна опаковка на Rescue Gel може да намери място в чантата на всяка майка, а облекчението настъпва буквално след секунди.

Стигнахме и до най-важ-ната част в грижата за детската кожа през лятото и това е защитата от слънце. Бебешката кожа съдържа много малко меланин и поради това е доста по-уязвима към вредните въздействия на UV лъчите. Слънцезащитата за деца до 6-годишна възраст задължително е с SPF 50, каквато е и формулата на Oscar. Съставът отново е напълно натурален и включва алое вера, лавандула и бадемово масло. Филтърната система е с висока UVA/UVB защита и съдържа само минерални филтри, като титаниев диоксид, който на този етап се счита за най-безопасен и непредизвикващ алергични реакции.За здравето на кожата от съществено значение е възстановяването и хидратацията след излагане на слънце. Успокояващото мляко After Sun на Oscar е с формула, която спомага за регенерирането на кожните клетки след изгаряне. Витамин Е и масло от сладък бадем успокояват, облекчават и хидратират кожата, като й доставят жизненоважни витамини и минерали.